Πάνω από 550 νεκροί στην άσφαλτο μέσα σε 9 χρόνια στην Κρήτη – Εκδήλωση στη Λότζια για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων

Εκδήλωση στη Λότζια θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων, στις 11 το πρωί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα, υπενθυμίζει ότι μέσα σε 9 χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 2013 έως και το 2022, έχουν πεθάνει πάνω από 500 άνθρωποι στους δρόμους της Κρήτης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 526 άτομα που «έσβησαν» στην άσφαλτο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος αναφέρει:

Θυμηθείτε: Τον αριθμό 1.300.000 Είναι οι ζωές που χάνονται κάθε χρόνο στους δρόμους του κόσμου. Ζωές που χάθηκαν τραγικά σε τροχαίες συγκρούσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.  

Οι τροχαίες συγκρούσεις είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος των νέων μας από 5-29 ετόν παγκοσμίως. 

Η σκέψη μας είναι σ αυτούς που χάθηκαν και τραυματίστηκαν σοβαρά στις τροχαίες συγκρούσεις, 

στις οικογένειες που πενθούν τους αγαπημένους τους κι αγωνίζονται να συνεχίσουν μετά την ξαφνική, βίαιη απώλεια. 

Θυμόμαστε τα εκατομμύρια αυτών που επέζησαν από μια τροχαία σύγκρουση, που η ζωή τους έχει για πάντα αλλάξει σωματικά και ψυχολογικά και τους ανθρώπους που τους φροντίζουν. Το τροχαίο  τραύμα μπορεί να επηρεάσει τον κάθε έναν μας. Όλοι μας αξίζουμε να είμαστε ασφαλείς. 

3700 άνθρωποι σκοτώνονται καθημερινά από τροχαίες συγκρούσεις σ ολο τον κόσμο, 154 κάθε ώρα. 

Θυμόμαστε τους διασώστες των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης που αντιμετωπίζουν τα τρομακτικά επακόλουθα των τροχαίων δυστυχημάτων, όλους όσους αγωνίζονται για να εκμηδενίσουν τους τροχαίους τραυματισμούς.

Θυμόμαστε πως η χώρα μας είναι σταθερά εδώ και δεκαετίες στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη με ένα τρομακτικό αριθμό θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαία εγκλήματα.

Θυμόμαστε ότι στην Κρήτη τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πρόοδος στον τομέα πρόληψης και δυστυχώς οι θάνατοι και οι τραυματισμοί από τροχαίες συγκρούσεις παραμένουν σταθερά στα ίδια στα εξωφρενικά υψηλά επίπεδα.

Η καλύτερη Μνήμη είναι η Δράση.

Κανένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός!

Ελάτε μαζί μας: Κυριακή 19 Νοεμβρίου στις 11.00 στη Λότζια

Στη Μνήμη αυτών που χάσαμε να πούμε Φτάνει Πιά!

                                                                      Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Την εκδήλωση υποστηρίζουν: η Τροχαία Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και το Ράδιο Family.

Θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου Εικόνα που περιέχει κείμενο, στιγμιότυπο οθόνης, γραμματοσειρά, αριθμός

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί